«Ε, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ…ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;»

on Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

[ΑΛΕΞΑΚΗΣ+ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.jpg]Λάθος στιγμή διαλέξατε κύριε Πρωθυπουργέ, να εξαγγείλετε μέτρα για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου. Σε μία περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που νέοι άνθρωποι χτυπιούνται βάναυσα και πέφτουν νεκροί από εξοστρακισμένες σφαίρες και που έχει πλέον καταλυθεί κάθε έννοια Δημοκρατίας, καλύτερα να είχατε εξαγγείλει την παραίτηση σας.

Γιατί τέτοιου είδους τακτικές δείχνουν πόσο πολύ υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μέσα σε όλο αυτό το ολοκαύτωμα, η μόνη σας έγνοια ήταν το πώς θα ενισχύσετε τον τουρισμό. Τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνάτε ετούτο τον τόπο γιατί δεν ασχοληθήκατε με τον τουρισμό;

Γιατί τόσα χρόνια δεν πήρατε μέτρα στήριξης;

 Όταν οι μισές σχεδόν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πανελλαδικός εμφανίζουν ζημίες;
 Όταν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν εάν θα λειτουργήσουν την νέα σεζόν, αφού βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης;
 Όταν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις την στιγμή αυτή, εξαγοράζονται από ξένους κολοσσούς;

Μήπως δεν ξέρατε; - Μήπως δεν σας ενημέρωσαν; - Μήπως υποτιμήσατε το θέμα;

Μήπως μετά την δήθεν ανάληψη της ευθύνης για το βατοπέδι, θα πρέπει να αναλάβετε και το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί και για τον Τουρισμό; Να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν:

 Για την μείωση των δαπανών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όσον αφορά τον τουριστικό κλάδο – 35%, την οποία εσείς αποφασίσατε.
 Για το λουκέτο που βάζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων - οι οποίοι με περίσσιο ζήλο και πολύ όρεξη έδιναν και την ψυχή τους σε αυτούς που επισκέπτονταν την χώρα μας, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελληνική φιλοξενία.
 Για την τεράστια έλλειψη που υπάρχει σε βασικές υποδομές. Διότι μικρές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν πραγματικά ανάγκη να βοηθηθούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό τους, τις απορρίπτατε για να παίρνουν τα πακέτα Πολυεθνικές ξένων συμφερόντων.
 Για την απαράδεκτη κατάσταση των οδικών και ακτοπλοϊκών δικτύων. Κατάσταση η οποία κάθε καλοκαίρι είναι αιτία πολλών δυστυχημάτων, και δυσφήμησης της χώρας μας.
 Για την μη ανάδειξη του Πολιτιστικού μας πλούτου. Δεκάδες γκρουπ δεν μπορούσαν να επισκεφτούν αρχαία μνημεία και μουσεία της Ελλάδας, αφού μετά τις τρείς, λόγω κολλήματος με το θερινό ωράριο και έλλειψη προσωπικού τα έβρισκαν κλειστά.

Συγγνώμη, τι είπατε; - Δεν σας είχαν ενημερώσει ούτε για αυτά; - Δεν τα ξέρατε;


Θα σας ενημερώσουμε εμείς κύριε Πρωθυπουργέ για όλα, μία και καλή, σύντομα..





Αλεξάκης Αλέξανδρος
Μέλος Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
(Alexakis_Alexandros@yahoo.com)