«HASTA LA VICTORIA SIEMPRE »

on Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

[ΑΛΕΞΑΚΗΣ+ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.jpg]“ Η σημερινή μας διακήρυξη αποτελεί την πυξίδα που θα καθοδηγεί την πορεία μας προς μια νέα, αναγεννημένη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική και Δημοκρατική Ελλάδα, μία Ελλάδα που να ανήκει στους ¨Έλληνες”(Απόσπασμα από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ)


Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αποτελεί – αν όχι το σημαντικότερο – ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά κείμενα της Μεταπολίτευσης. Ένα κείμενο σταθμός το οποίο εξέφρασε τα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα της εποχής. Αιτήματα βέβαια τα οποία μετά από 34 χρόνια συνεχίζουν να είναι επίκαιρα.

Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον τόπο με προβλήματα τα οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Προβλήματα όπως η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η ανεξέλεγκτη διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, η μείωση του εισοδήματος, η κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και σωρεία σκανδάλων (Ομόλογα – Siemens - Γερμανός) που βγαίνουν στην δημοσιότητα σε καθημερινή βάση.

Σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν αυτοί που κατήγγελλαν την διαφθορά - Σκάνδαλα με κύριους πρωταγωνιστές αυτούς που αναφέρονταν σε «μηδενική ανοχή». Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως. Αν αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, να είστε σίγουροι ότι αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ήρθε λοιπόν η ώρα που όλοι αυτοί οι «πολέμιοι της διαφθοράς» δεν προλαβαίνουν πλέον να μετρούν υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς μπλεγμένους σε νοθείες, παρατυπίες και παράνομες συναλλαγές.

Μόλις δύο μέρες πριν την 3η του Σεπτέμβρη και το ΠΑ.ΣΟ.Κ αποκαλύπτει βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής σύμφωνα με το οποίο δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντικαθιστούσαν όσα ψηφοδέλτια συναδέλφων τους δεν ακολουθούσαν την κομματική γραμμή κατά την ψηφοφορία της 27ης Μάιου, για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σοκαριστικό θα μπορούσε να πει κάποιος, σίγουρα όμως δεν μας άφησε άναυδους η τακτική αυτή – Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Ποιος ξεχνάει την νοθεία που είχε προηγηθεί στο άρθρο 24, η οποία βρήκε την πλήρη κάλυψη του Πρωθυπουργού ;;;

Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο συμβάν ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Με την πράξη αυτή μετατράπηκε μία πολύ σημαντική Δημοκρατική διαδικασία σε μία ΝΟΘΑ διαδικασία. Με την πράξη αυτή δημιουργείται πλέον ένα μείζον ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης, ένα ζήτημα θεσμών και Δημοκρατίας. ¨Ένα ζήτημα το οποίο δείχνει ξεκάθαρα τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία αυτή της κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς και τον πολίτη.

Εντολέας αυτής της επιχείρησης ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς εξουσιοδότησε την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια. Να ξέρετε όμως ότι δεν έχει θέση στην βουλή κύριοι, όποιος βεβηλώνει το Σύνταγμα – όποιος ασελγεί πάνω στον πιο θεμελιώδη κανόνα του πολιτεύματος.

Για αυτό είναι χρέος όλων μας, ο διαρκής αγώνας για μια Δημοκρατική Ελλάδα, μία Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες. Είναι χρέος όλων μας ο αγώνας για την απαλλαγή της χώρας από την συντήρηση και την αδράνεια.
Ο Λαός θέλει …. Tο ΠΑ.ΣΟ.Κ μπορεί …. Τι περιμένουμε ;;;
Θα κλείσω χρησιμοποιώντας την φράση την οποία χρησιμοποίησα και για τίτλο αυτού του κειμένου. Μία φράση με την οποία υπέγραψε ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα το τελευταίο γράμμα του προς τον Κάστρο και το οποίο έχει καταχωρηθεί στα βαριά κατάστιχα της ιστορίας ως η απόλυτη προτροπή για διαρκή αγώνα μέχρι τέλους:

«HASTA LA VICTORIA SIEMPRE»



Αλεξάκης Αλέξανδρος
Μέλος Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
(Alexakis_Alexandros@yahoo.com)